Home / kisah hidup / (Video) DS Vida Pergi Makan Dekat Kedai Siakap, Masa NakBayar Ini JumlahBil Yang Dia Kena

(Video) DS Vida Pergi Makan Dekat Kedai Siakap, Masa NakBayar Ini JumlahBil Yang Dia Kena

Cerita mengenai hidangan ikan siakap yang dijual mahaI di sebuah restoran di Pulau Langkawi, Kedah kerana hrga mencecah lebih RM 1,000 menjadi perbualan hangat netizen di laman sosial.

Baru-baru ini perkongsian seorang individu menjadi bualan netizen apabila mend.akwa hrga ikan siakap dipesannya mahaI di sebuah restoran di Langkawi. Menerusi perkongsian tersebut, hrga yang perlu dibayarnya untuk ikan siakap seberat 7.48 kilogram itu berharga RM 1,196.80.

Dapat dilihat di resit, jumlah keseluruhan bil termasuk hidangan makanan dan minuman lain pula adalah untuk tujuh orang makan.

Malah, individu tersebut berasa terkejut pada awalnya ketika mahu membuat pembayaran dan menasihati pihak restoran seperti tidak menghidangkan ikan sebesar itu untuk 7 orang makan.

Tidak hanya itu, individu itu juga menyampaikan beberapa teguran lain kepada restoran tersebut. Malah, individu itu juga meminta agar orang ramai berhati-hati agar tidak terkena seperti dirinya.

Lantaran itu, wakil pemilik restoran itu tampil menjawab d.akwaan pelanggannya yang mengatakan hrga ikan siakap mahaI.

KPDNHEP Keluar Notis

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna KPDNHEP sudah mengeluarkan notis di bawah Seksyen 21 A.kta Kawalan Hrga A.nti Perc.atutan 2011 kepada peniaga restoran terapung di Langkawi pada Sabtu lalu.

Ketua Pegawai Penguatkuasaan KPDNHEP Kedah, Mohd Shahran Mohd Arshad berkata, notis bertulis itu perlu dijawab dalam tempoh lima hari iaitu sebelum Khamis ini bagi mengelak sebarang t.indakan sekiranya pemilik restoran berkenaan gagal berbuat demikian.

“Kita beri tempoh lima hari untuk pemilik restoran menjawab beberapa perkara di dalam notis itu antaranya berkaitan kos ikan siakap, makanan dan apa-apa yang ada dijual di situ.

“Setakat ini kita masih menunggu maklum balas daripada pemilik restoran itu. Buat masa sekarang kita tidak boleh kata salah atau tidak, sebaik sahaja kita terima notis itu kita akan analisa setiap kos yang diberikan secara terperinci sama ada berlakunya kenaikan hrga tidak munasabah atau sebaliknya,” katanya ketika dihubungi, di sini, hari ini.

Bukan sahaja menarik perhatian pengguna media sosial, malah golongan selebriti turut terpanggil untuk berkongsi pandangan mengenai i.su ini termasuklah usahawan k.osmetik Datuk Seri Vida.

S.impati dengan nasib seorang wanita yang mend.akwa tert.ipu, Vida atau nama sebenar Hasmiza Othman, 50, menyatakan hasrat membayar semula hrga hidangan ikan siakap kepada m.angsa

“Saya ada baca kisah ikan siakap v.iral, saya rasa terpanggil untuk saya belanja atau byar.balik hrga ikan siakap yang telah dibayar oleh keluarga tersebut.

“Saya tak boleh dengar fasal ikan siakap, jangan buat lepas ini orang tak boleh makan ikan siakap! Saya tak nak ada orang tera.niaya,” katanya.

DS Vida Singgah Di Restoran

SUMBER/KREDIT FB/IG

About admin

Check Also

Aktif Tabligh Tak Halang Aliff Aziz Sertai Gegar Vaganza

Semalam, senarai 13 peserta program realiti Gegar Vaganza musim kelapan telah pun diumumkan. Apa yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.