Home / berita / “Jangan Fitn4h…Saya Tak Bd0h Tingg4lkan Anak” – Isu M4rah Pengawal Keselamatan, Isteri Tampil Beri Penjelasan

“Jangan Fitn4h…Saya Tak Bd0h Tingg4lkan Anak” – Isu M4rah Pengawal Keselamatan, Isteri Tampil Beri Penjelasan

Sejak semalam media sosial hangat memperkatakan mengenai tindakan pasangan yang mem4rahi seorang pengawal keselamatan di sebuah pangsapuri yang terletak di Kuala Lumpur hanya kerana anak mereka ditingg4lkan tidak dijaga pengawal tersebut.

Ins1den tersebut mula menjadi bualan netizen apabila pihak pengurusan iaitu Perbadanan Pengurusan Residensi Awani memuat naik notis di Facebook mereka berserta tangkap layar ins1den yang diambil dari CCTV di lobi pangsapuri berkenaan.

Susulan video tular itu, si isteri tampil membuat perm0hon4n maaf terbuka di akaun Twitter dan meminta netizen berhenti melemp4rkan tohm4han terhadap keluarganya.

Berdasarkan satu ciapan yang dikongsi oleh wanita itu, menjelaskan bahawa anaknya s4kit dan baru sahaja keluar h0spital dan dia terp4ksa meningg4lkan anaknya di tempat berkenaan.

“Tidak mengapa saya anggap semua tidak tahu, walaupun sudah men1mbulkan fitn4h. Saya pun tak akan sebd0h itu nak tingg4lkan anak saya yang baru sahaja dikeluarkan dari h0sp1tal.

“Anak saya s4kit dan bayangkanlah saya terp4ksa tingg4lkan juga anak saya di mana kalau dia j4tuh pun tak boleh,” katanya dalam ciapan itu.

Menerusi satu lagi ciapan, wanita itu turut berkongsi tangkap layar tugas-tugas sekuriti menerusi portal dan turut memaklumkan akan melakukan advan kepada Kementerian Dalam Negeri berhubung ins1den tersebut.

Dia mengatakan orang ramai perlu mengubah mentaliti dan sedar akan hak serta tanggungjawab masing-masing.

Tambahnya lagi, isu tular ini menampakkan tahap pemikiran orang ramai yang melemp4rkan tohm4han tanpa mengetahui cerita sebenar. Dalam pada itu, dia turut mengatakan suaminya sudah pun memohon maaf kepada mereka yang terlibat.

“Jangan fitn4h…suami saya pun dah minta maaf dekat orang tu walaupun dia ada s4lah tapi dia tak senyum tak apa.”

“Saya tak pernah cakap dengan orang k4sar-kas4r ya..saya sangat hormatkan orang sekeliling saya…walaupun tukang cuci.”

Dalam hantaran sama, wanita itu mengatakan anak-anak merupakan tanggungjawab ibu bapa sepenuhnya namun apabila situasi seperti itu, ia merupakan tanggungjawab bersama.

Melihat pada ruangan komen, orang rami bagaimanapun masih mempertik4ikan tind4kan mereka yang sanggup meningg4lkan anaknya yang s4kit itu kepada orang yang tidak dikenali.

 

About admin

Check Also

Aktif Tabligh Tak Halang Aliff Aziz Sertai Gegar Vaganza

Semalam, senarai 13 peserta program realiti Gegar Vaganza musim kelapan telah pun diumumkan. Apa yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.