Home / berita / Wanita Dilap0r M4ut Ak1bat Terj4tuh Pada Ket1nggian 82 Kaki Ketika Aktiviti ‘Bungee Jump’

Wanita Dilap0r M4ut Ak1bat Terj4tuh Pada Ket1nggian 82 Kaki Ketika Aktiviti ‘Bungee Jump’

Seorang ibu kepada tiga anak dilapor m4ut ketika membuat lompatan ‘bungee’ dengan keadaan yang sal4h, lapor Daily Mail.

Rakaman meng3rikan itu memaparkan wanita berusia 33 tahun berkenaan dengan tenang melangkah pada bumbung sebuah hotel di Karaganda, Kazakhstan.

Ekoran daripada itu, dia dilap0rkan terj4tuh setinggi 82 kaki dan meng4lami banyak kec3deraan, ketika tali sokongan did4kwa tidak diikat dengan betul.

Wanita itu yang j4tuh dalam keadaan menger1kan dikej4rkan ke h0Spital di mana dia menjalani pembedahan kerana kecederaan serius di kepala, tetapi dilaporkan men1nggal dvnia tidak lama kemudian.

Dalam rakaman video itu juga terdapat seorang lelaki memasangkan tali sokongan kepada wanita tersebut dan seorang lagi berada di luar kamera. Rakan wanita yang sepatutnya turun selepas gilirannya m3njerit selepas melihat  wanita itu ters4lah l0mpat.

‘Cross-line’ yang sepatutnya diikat pada tali kesel4matan gag4l dipeg4ng kerana tid4k diikat dengan betul. Kecvaian tersebut telah menyebabkan wanita itu terj4tuh ke bawah dan dis3ret kira-kira 12 kaki sebelum terk3na dinding, tulis Daily Mail.

Menurut sumber, lomp4tan itu dibenarkan sebelum pihak penganjur mempunyai masa untuk mengikat tali di atas pokok. Seorang lelaki  yang dipercayai pemegang tali keselematan yang seharusnya di ikat pada pokok itu dilihat j4tuh ke lantai kerana menahan keku4tan j4tuh tersebut.

Kata jurucakap kesih4tan tempatan, pes4kit telah jalani pembed4han untuk membvang hemat0ma sebelum disahkan m4ut tidak lama selepas itu. Sias4tan jen4yah dibuka bagi menyi4sat kecvaian yang dilakukan oleh pihak penganjur.

Sumber : Mail Online

About admin

Check Also

Aktif Tabligh Tak Halang Aliff Aziz Sertai Gegar Vaganza

Semalam, senarai 13 peserta program realiti Gegar Vaganza musim kelapan telah pun diumumkan. Apa yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.