Home / kisah hidup / Tak Kisah Dihin4 Manusia, Ini Kata2 Mend4lam Ebit Lew Kep4da Semua

Tak Kisah Dihin4 Manusia, Ini Kata2 Mend4lam Ebit Lew Kep4da Semua

Dermawan terkenal, Ebit Lew akui tidak kisah dengan hinaan daripada makhluk terutama manusia yang ingin mengh4ncurkan dirinya.

Ebit Lew percaya hanya Allah sahaha yang berkuasa dan menentukan segalanya jika mahu dirinya terpelihara.

“Allah Maha Kuasa. Makhluk langsung tiada kuasa. Berkumpul segala kekuatan makhluk nak hancurkan,binasakan, menghin4 seseorang. Allah nak pelihara pasti terpelihara.

“Tiada yang berkuasa selain Allah. Tiada yang boleh beri hidup dan mati selain Allah. Tiada boleh beri kemuliaan atau kehinaan melainkan Allah. Laailaha ilallah,” katanya.

Pendakwah bebas itu berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.Menerusi kemas kini yang sama beliau memuat naik sedikit rakaman videonya ketika ini yang sedang bercuti di Switzerland bersama keluarga.

Pada 19 Ogos lalu, Ebit dipanggil polis untuk dirakam keterangan berhubung penyeb4ran video g4ngguan seksu4l dikaitkan dengan pendakwah berkenaan.

Bagaimanapun, Ebit ketika ditemui media sebaik selesai memberi keterangan mendakwa dakwaan itu berunsur fitn4h kej4m ke atas dirinya.

Pada awal Oktober, Ebit dan isterinya sekali lagi dipanggil polis untuk membantu sias4tan membabitkan kes sama.

Siasatan membabitkan Ebit dijalankan di bawah tiga seksyen iaitu Seksyen 509 Kanun Keseks4an, Seksyen 14 Akta Kesalahan-Kesalahan Kecil 1955 serta Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Bawa ‘Bidadari’ & Anak-Anak Bercuti Ke Switzerland, Netizen Suruh Ebit Lew Berehat

Pendakwah terkenal, Ebit Lew baru-baru ini berkongsikan momen istimewa ketika membawa isteri dan anak-anaknya bercuti di luar negara.

Ebit yang berkongsi perkara tersebut di Facebook menyifatkan aktiviti itu sangat bermakna dan menjadi detik terindah dalam hidupnya.

Difahamkan Ebit Lew telah memilik lokasi Switzerland sebagai tempat percutian bersama isteri dan anak-anaknya.

Doakan yer. Bawa bidadari dan anak-anak ke Switzerland. Tiadalah masa paling indah di dunia ini melebihi saat bersama keluarga. Penama di dunia dan di sana Insya-Allah. Semoga setiap langkah ini mendapat reda dan kasih sayang-Nya.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen mendoakan agar Ebit Lew dan keluarga selamat pergi dan pulang serta kesejahteraannya semasa bercuti.

“Anda layak untuk menikmati cuti ini. Semoga sentiasa selamat dan dilindungi Allah..” tulis seorang netizen.

“Pergilah berehat ustaz bersama bidadari dan anak-anak. Moga selamat pergi dan kembali.” sahut seorang lagi pengguna media sosial.

Sehingga artikel ini ditulis, hantaran tersebut telah meraih hampir 1 juta tontonan dan juga komen daripada netizen.

About admin

Check Also

Aktif Tabligh Tak Halang Aliff Aziz Sertai Gegar Vaganza

Semalam, senarai 13 peserta program realiti Gegar Vaganza musim kelapan telah pun diumumkan. Apa yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.