Home / berita / Sajat D4kwa Dic4bul Pegawai Penguatkuasa, JAIS Minta Bvkti

Sajat D4kwa Dic4bul Pegawai Penguatkuasa, JAIS Minta Bvkti

Semalam hangat diperkatakan apabila kisah usahawan sensasi Sajat atau nama sebenarnya, Muhamad Sajjad Kamaruz Zaman mendapat liputan media antarabangsa, The New York Times.

Menerusi temubual itu, Sajat mend4kwa dik4sari dan dic4bvl oleh pihak berkuasa agama ketika dipanggil untuk memberi keterangan pada Januari lalu.

Kata Sajat lagi, tindakan k4sar tiga lelaki itu turut dis4ksikan sendiri oleh ibunya yang bertindak menegvr dan mempertik4ikan perbvatan berkenaan.

Dakwa Sajat, dia ditend4ng tiga lelaki dan bvah d4danya dir4ba. Malah, pada hari yang sama, dia dig4ri dan dit4han serta ditempatkan di pusat tah4nan lelaki.

Sementara itu, memetik laporan Harian Metro, Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) Datuk Mohd Shahzihan Ahmad meminta Sajat mengemukakan bvkti serta lap0ran polis jika benar dia dic4bul seperti did4kwa

“Kalau betul dia buat tudvhan, pasti dia sudah buat lap0ran polis. JAIS juga sudah buat lap0ran polis menyatakan perkara sebenar yang berlaku pada pihak polis, kita serahkan kepada polis untuk membuat si4satan.

“Prinsip saya telus, jika betul ada kakitangan JAIS buat s4lah, pasti polis ambil tind4kan kerana dakw4an g4nggvan seksval itu bukan bidang kuasa saya tetapi polis.

“JAIS tidak akan dan tidak pernah membela mana-mana kakitangan yang membuat sebarang s4lah laku. Tiada tempat untuk kakitangan yang melakukan perkara mel4mpaui batas,” katanya.

Kata Shahzihan lagi, tindakan Sajat seolah-olah memainkan em0si semua orang untuk terus meletakkan JAIS dalam keadaan bers4lah dengan dakw4an itu.

SUMBER :  MSTAR ONLINE

About admin

Check Also

Aktif Tabligh Tak Halang Aliff Aziz Sertai Gegar Vaganza

Semalam, senarai 13 peserta program realiti Gegar Vaganza musim kelapan telah pun diumumkan. Apa yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.