Home / berita / “Kalau Tak Berduit, Takyah Kunci Pintu”, Pencvri Titip Nota Kecew4, Penat Pec4h Masuk Rumah Tapi Tiada Barang Nak Dicvri

“Kalau Tak Berduit, Takyah Kunci Pintu”, Pencvri Titip Nota Kecew4, Penat Pec4h Masuk Rumah Tapi Tiada Barang Nak Dicvri

Kecew4nya apabila kediaman yang dipec4h masuk tidak mempunyai barang berharga dan wang untuk dicvri, seorang pencvri meninggalkan sebuah catatan buat tuan rumah tersebut di Dewas, India. Kata pihak polis, catatan itu ditulis oleh pencvri tersebut setelah menggeledah rumah tersebut dengan bertanya “mengapa rumah dikunci sedangkan tiada wang yang disimpan”.

Salinan nota itu juga disiarkan di media sosial di mana pencvri itu meluahkan rasa kekecew4anya kerana tidak menemui sebarang barang yang berharga untuk diambil.

Bagaimanapun, Polis Kotwali berkata sebanyak Rs 300,000 tunai dan barangan kemas telah dicvri daripada kediaman tersebut.

Tuan kediaman mendapat tahu mengenai kecvrian ini ketika pulang ke rumah pada malam Sabtu selepas selang dua minggu. Kebetulan, pegawai polis daerah juga turut tinggal di kawasan perumahan tersebut.

Kata pihak polis, tulisan tangan itu berkemungkinan ditulis oleh pencvri dan telah dijumpa di kediaman tersebut. Pencvri tersebut telah menggunakan buku nota dan pen milik tuan rumah untuk menulis nota sebelum meninggalkan kediaman.

Kes berkenaan kini dalam si4satan pihak polis.

Sumber : The Times of India

About admin

Check Also

Aktif Tabligh Tak Halang Aliff Aziz Sertai Gegar Vaganza

Semalam, senarai 13 peserta program realiti Gegar Vaganza musim kelapan telah pun diumumkan. Apa yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.