Home / kisah hidup / Dit1nggal Terkvrung 2 Bulan, Kucing Terdes4k Makan Kertas Untuk Bert4han Hidup

Dit1nggal Terkvrung 2 Bulan, Kucing Terdes4k Makan Kertas Untuk Bert4han Hidup

ROTTERDAM, BELANDA: Seekor kucing ditemui tersel4mat selepas hampir dua bulan terkvrung di dalam sebuah rumah terbengkalai. Difahamkan, rumah itu telah dikosongkan sejak 1 Julai 2021. Kucing yang kekvrangan gizi itu bertahan hidup dengan hanya memakan kepingan kertas.

Finn yang ditemui oleh pemilik baru rumah itu ketika datang untuk memeriksa rumah baharunya. Mereka menemui Finn yang sangat kvrus dan kucing berkenaan terus melarikan diri ketika pintu rumah dibuka.

Finn kemudian ditangkap dan dibawa ke doktor haiwan. Hasil pemeriksaan mendapati bahawa perutnya dipenuhi dengan kertas yang dim4kan dipercayai akibat terdes4k dan kel4paran.

Menurut Ketua Perlindvngan Haiwan Belanda, Dik Nagtegaal, Finn amat kvrus ketika ia ditemui di rumah tersebut, namun ia semakin sih4t. Berkemungkinan terdapat paip bocor yang membolehkannya untuk minum air. Menurutnya lagi, ia amat menyed1hkan dengan apa yang perlu dilalui oleh Finn. Pihak mereka akan mencari seorang pemilik yang sesuai dengannya.

Polis masih mencari pemilik lama Finn, yang akan berdepan dengan tvduhan kekej4man terhadap haiwan. Polis juga tidak dapat memastikan bagaimana kucing itu boleh berada di dalam rumah tersebut dan tidak men0lak kemungkinan bahawa ia dibuang oleh pemiliknya tanpa makanan dan minuman.

Sumber: Dutch News

About admin

Check Also

Aktif Tabligh Tak Halang Aliff Aziz Sertai Gegar Vaganza

Semalam, senarai 13 peserta program realiti Gegar Vaganza musim kelapan telah pun diumumkan. Apa yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.