Home / artis / ShaheizySam Kena Tah4n Masa Nak Masvk Rest0ran, Bila Dia T4nya Terkejvt Dengar JawpanPekerja

ShaheizySam Kena Tah4n Masa Nak Masvk Rest0ran, Bila Dia T4nya Terkejvt Dengar JawpanPekerja

Aktiviti dine-in atau makan di restoran dibenarkan kepada individu yang lengkap divaksin di negeri Fasa 1 Pelan Pemulihan Negara (PPN) berkuat kuasa 20 Ogos lalu.

Selain pengusaha premis kedai makan disarankan menyediakan lebih banyak ruang tempat makan di bahagian luar premis, mereka juga perlu memastikan individu yang memasuki premis dine-in memaparkan sijil digital v.aksinasi C0VID 19.

Pelanggan juga boleh meminta pengusaha restoran dan pekerja mengemukakan pengesahan lengkap dua dos v.aksin C0VID 19 dalam aplikasi MySejahtera susulan kebenaran dine in di premis mereka.

GAMBAR HIASAN

Shaheizy Sam Kongsi Satu Cerita

Pelakon popular Shaheizy Sam berdepan situasi janggal ketika cuba memasuki restoran makanan mamak baru-baru ini.

Cerita Sam, dia pada mulanya dit.ahan oleh pekerja restoran terbabit untuk memeriksa aplikasi MySejahtera.

Namun selepas Sam membuktikan dia sudah lengkap div.aksin, pekerja restoran terbabit pula yang g.agal menunjukkan b.ukti dirinya sudah lengkap div.aksin.

“Saya ada keluar sekejap tadi, saya lapar dan singgah kedai mamak. Masa nak masuk tu ada seorang anney tu suruh tunjuk saya punya MySejahtera, nak tengok dah dua kali v.aksin atau belum.

“Kita dengan steady keluarkan phone tunjuk MySejahtera, nampak fully v.accinated. Katanya saya boleh masuk. Saya tak masuk! Saya tanya dia pula, sekarang saya nak tengok you punya MySejahtera, sudah dua kali v.aksin atau belum?.

“Tak ada! Phone dia katanya bos pegang. Tak gentle! Kau nak tengok aku punya, aku dah tunjuk, aku nak tengok kau punya tak ada. Soalannya, betul ker ni dah div.aksin?” tanya Sam.

Reaksi Orang Ramai

Betl juga..kedai sibuk nak tgk mysejahtera org..pekerja dia pulak cm mn?s.eram jugak bila fikir.

Satu je nak tanya kepada saudara, jika dia x t.ahan saudara utk cx mysejahtera, adakah saudara akan bertanya soalan sama..jika ya bagus jika tidak kawallah perasaan tu.

Kedai mamak..sec.urity opis mall semua yg jaga.. Pun kalau dia tanya saya.. Saya akan suh dia juga tunjuk…Kita local citizen city dok sibuk jaga..Korang lak nnti.. X amik berjaga2.

Klu kedai mkn setahu sy, staff xfull v.aksin xboleh open dine in, smua complete baru on dine in. Klu xcomplete hya TA/delivery shja no dine in.

Kredit : Astro

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

Aktif Tabligh Tak Halang Aliff Aziz Sertai Gegar Vaganza

Semalam, senarai 13 peserta program realiti Gegar Vaganza musim kelapan telah pun diumumkan. Apa yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.