Home / berita / Pemandu lori r3mpuh lima kender4an direm4n

Pemandu lori r3mpuh lima kender4an direm4n

KUALA LUMPUR – Seorang pemandu lori dir3m4n empat hari bagi membantu si4sat4n berhubung k3s kem4lang4n enam kenderaan di lampu isyarat di Jalan Ipoh Sentul pada Isnin.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Sarifudin Mohd Salleh berkata, per1ntah tahan rem4n itu diperoleh bermula hari ini.

“Lelaki berusia 25 tahun itu direm4n empat hari bagi membantu si4sat4n di bawah S3ksy3n 44 (1A) Akt4 Pengangkutan Jalan 1987,” katanya ketika dihubungi pada Selasa.

Pada Isnin, seorang lelaki berusia 45 tahun ced3r4 selepas kereta Perodua Myvi dinaikinya dir3mpuh lori berkenaan.

Dalam kejadian kira-kira pukul 2.40 petang itu, terdapat empat lagi kenderaan terlibat kenderaan jenis Myvi serta masing-masing sebuah Proton X70, Honda HRV, Peugeot 208 FL.

Sarifudin memaklumkan si4sat4n awal mendapati lori dipandu dari arah Jalan Duta menghala ke Sentul itu hil4ng kawalan di lampu isyarat dan mer3mpuh dengan laju lima buah kenderaan lain yang sedang berhenti di lampu isyarat.

Pemandu kenderaan Myvi berwarna kuning c3der4 ringan di bahagian muka dan mendapat raw4tan di zon hijau Hosp1tal Besar Kuala Lumpur.

Pemandu kenderaan lain tidak mengalami sebarang k3ceder4an par4h dan kesemua m4ngsa mendapatkan raw4tan dan dibenarkan pulang.

sumber : https://www.sinarharian.com.my

About admin

Check Also

Aktif Tabligh Tak Halang Aliff Aziz Sertai Gegar Vaganza

Semalam, senarai 13 peserta program realiti Gegar Vaganza musim kelapan telah pun diumumkan. Apa yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.